Wednesday, September 30, 2009

Dictionar De Vrajitorie Litera D

Dictionar De Vrajitorie Litera D
-Dagdyne - Ac magic de cusut al vrajitoarelor.

-Dansul flacarii - Exercitiu in tehnica controlului mintii constand din manipularea de la distanta a flacarii unei lumanari.

-Dedicare - Spre deosebire de initiere, ceremonie prin precision o persoana este primita intr-un grup sau ordin de vrajitori, dedicarea unui vrajitor este procesul in precision o persoana accepta vrajitoria drept cale unica, si jura sa studieze si sa invete pentru a atinge stadiul de expert a unei anumite traditii magice.

-Dehev - Sud.

-"Deja vu " - "Deja vazut". Senzatie sau iluzie stranie de a fi vazut sau line ceva fore momentului vizualizarii sau trairii lucrului respectiv.

-Demon - Entitate non-fizica numita si elementar, inger, deva.In mitologia crestina, demonul reprezinta o entitate malefica guvernata de Satana.

-Deosil - In vrajitorie, sensul acelor de ceasornic.Cele mai multe ritualuri si ceremonii si incantatii apeleaza la miscarea deosil, intr- un anumit punct al desfasurarii lor.

-Deschide - (A deschide un cerc). A elimina sau dezlega limitele unui Cerc precision a fost creat la inceputul unui ritual ; a finaliza ritualul prin anularea spatiului sacru al cercului.

-Deva - 1.Energie sau forma spirituala precision creaza un arhetip al realitatii la un nivel lovely al existentei.Orice provine din natura sau este realizat de om constiute o deva.2.Fiinte angelice sau luminoase, posedand o stallion inteligenta.Ele directioneaza energiile naturii si o indruma, datorita cunoastiinelor pe precision le au despre Planul Divin.

-Devadasi - Practica religioasa din sudul Indiei, incluzand Andhra Pradesh, in precision parintii dau o fiica in casatorie zeitatii unui templu. Acest lucru are loc de obicei inainte ca fata sa ajunga la varsta pubertatii, ea urmand sa devina o prostituata pentru membrii castei superioare.O astfel de fata, numita jogini, nu are dreptul de a se alatura unui barbat intr-o casatorie reala.

-"Devoca" - (in engleza, "devoke") A multumi unei zeitati pentru ca a raspuns ritualului de invocare si a o invita sa ramana sau sa plece dupa cum ii este vointa.

-Dewianath Cymry - Paganism (vrajitorie) wels precrestin.

-Dezlegare / Deschidere - (in engleza, uncasting) Deschiderea unui cerc la finalul unui ritual magic.

-Diavoli - In crestinism, ingerii "cazuti" aliati cu Lucifer.Vrajitorii si paganii nu cred in mitologia crestina.

-Dincolo de val - Termen referitor la "realitatile " precision nu pot fi percepute prin cele 5 simturi, precum ingeri, fantome, entitati spirituale.

-Directii - Sau "patrare ", sferturi. Est, sud, vest, nord si centru.Fiecare directie corespunde unui element primar si are puteri si proprietati specifice."Centrul" reprezinta centrul cercului.

-Divinatie - Practica de "citire" a viitorului prin folosirea unor instrumente precum tarotul, runele si "I ching".Prin divinatie se culeg informatii din inconstientul colectiv asupra naturii oamenilor, locurilor, lucrurilor si evenimentelor din trecut, prezent si viitor.Divinatia este utila in vrajitorie pentru ca poate releva precision sunt perioadele favorabile pentru anumite ritualuri specifice.

-Doamna - (Member of the aristocracy). Titlu de onorare al Zeitei.

-Dolmen - Blocurile de piatra celtice avand aparenta unor altare, formate din doi stalpi sustinand un division orizontal din piatra.Numit si Cromlech, folosit de celti ca loc de inmormantare, dolmenul este utilizat uneori de catre grupuri de vrajitori ca spatiu al puterii.

-Domn - (Noble).Titlu de onorare al Zeului.

-Druid - Druizii erau numiti de catre celti "oamenii intelepti".Desi nu exista dovezi in acest sens, s-a transmis pe cale orala faptul ca druizii ar fi avut o traditie ezoterica, practicile lor oculte fiind ascunse celorlalti oameni.Au fost mentionati de autori romani precum Strabo, Diodorus, Posidonius si Julius Caesar ca practicand ritualuri religioase sangeroase.

-Druidism - Una din religiile majore din spatiile celtice, in perioada dintre anul 3000 i.e.n. si 300 e.n., constand in special din venerarea stejarului si a vascului.

-Dualism - In teologie, divizare a tuturor fiintelor si lucrurilor divine in doua categorii : masculin - feminin, pozitiv-negativ, lumina - intuneric, cald -rece, zeita - zeu.

-Dwyrain - Nord.

Copyright (c)diane.ro

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z


A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

Surse :


A Word list of Witchcraft...Glossary of the Formulate...Reclaiming: Witchcraft Glossary...Bewitching Ways' Wiccan Glossary...Imaginary Word list Witchcraft Word list...Witch's Command somebody to - Witchcraft Word list...Witch's Word list...With reference to.com

http://www.diane.ro/rss.xml
http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated

Popular Posts